20 Kasım 2015 Cuma

Puding Dolgulu Kek

Puding Dolgulu Kek Malzemeler; 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 3/4 su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2.5 su bardağı un Muhallebi için; 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt Yapılışı; Yumurtayı şekerle birilikte kremamsı olana dek çırpın. Su ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Kalan malzemeyi eleyerek harcın üzerine dökün, karıştırarak kek hamurunu hazırlayın. Yağlanmış büyük dikdörtgen borcama dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin ve ılımaya bırakın. Ilıdığında uzun yuvarlak bir kapak ya da benzer bir şeyle keke batırıp çıkararak aralıklı olarak yuvarlak delikler açın. Çıkan yuvarlak parçaları kup tatlılarında kullanmak için buzluğa atabilirsiniz. Ya da verin çoluk çocuğun eline lokma lokma yesinler. :) Vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırarak muhallebiyi hazırlayın, ocaktan alınca vanilya ekleyip çırpın. Ara ara karıştırarak ılıştırın. Muhallebinin sıcağı geçtiğinde tekrar çırparak deliklere öncelik vererek kekin üzerine dökün ve düzeltin. Muhallebi soğuduğunda da krem şantiyle üstünü kaplayarak buzdolabına alın. 2 - 3 saat bekledikten sonra servise hazır. Bu tatlının kekini sade, limonlu, cevizli, haşhaşlı vs. olarak da değiştirebilirsiniz. Krem şanti yerine çikolatalı veya meyveli sos da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder