4 Ocak 2013 Cuma

Keçi Boynuzu Kurabiyesi


Keçi Boynuzu Kurabiyesi Malzemeleri
  • 125gr margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı keçi boynuzu unu
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı kabartmatozu
  • Un
  • Üzeri İçin
  • Susam
  • Yumurta akı 
Hazırlanışı

Margarin tavada eritilir ve ılınınca tüm malzemelerle birlikte özlü yumuşak bir hamur elde edilir.
Keçi boynuzu kurabiyesi hamurundan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak yuvarlaklar yapılır.
Bu kurabiyeler önce yumurta akına bulanır sonra hafif bastırarak susama bulanır.
Kurabiyeler yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir(45 tane çıkıyor).
170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Rengi kakaolu gibi oluyor  dikkatli pişirmekte fayda var.
Nefis aroması olan ağızda dağılan keçi boynuzu kurabiyeleri servise hazır.
Tadı pastane kurabiyeleri gibi denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder