9 Eylül 2012 Pazar

Kuzu Haşlama


Malzemeler
  • 1 kg kuzu eti ( kol, kürek veya döş tarafı)
  • 2 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 1 küçük kereviz
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • Terbiyesi için:
  • 2 yumurta sarıs
  • ı1 silme yemek kaşığı un
  • 1 adet limon suyu
  • 1/ 2 demet maydanoz
Tarif
  • Eti, kemikli olarak birer kişilik parçalara böldürün
  • Yıkadıktan sonra üzerini biraz geçecek kadar suyla ateşe koyun
  • Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın
  • İçine dört parçaya bölünmüş soğan, doğranmış havuç ve kereviz katın
  • Pişmeye yakın kuşbaşı doğranmış patatesleri ve yeterince tuz koyun
  • Limon suyu, un, 2 yumurta sarısıve yarım bardak suyu karıştırın
  • Patatesler yumuşadığı vakit terbiyesini üzerine döküp ateşten indirin
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder