Malzemeler
- 1 kg kuzu eti ( kol, kürek veya döş tarafı)
- 2 orta boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 2 orta boy patates
- 1 küçük kereviz
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- Terbiyesi için:
- 2 yumurta sarıs
- ı1 silme yemek kaşığı un
- 1 adet limon suyu
- 1/ 2 demet maydanoz
Tarif
- Eti, kemikli olarak birer kişilik parçalara böldürün
- Yıkadıktan sonra üzerini biraz geçecek kadar suyla ateşe koyun
- Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın
- İçine dört parçaya bölünmüş soğan, doğranmış havuç ve kereviz katın
- Pişmeye yakın kuşbaşı doğranmış patatesleri ve yeterince tuz koyun
- Limon suyu, un, 2 yumurta sarısıve yarım bardak suyu karıştırın
- Patatesler yumuşadığı vakit terbiyesini üzerine döküp ateşten indirin
- Üzerine kıyılmış maydanoz serpin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder